Opetatko opetusluvalla?

Opetusluvalla harjoittelevat voivat varata liukkaan kelin ajoharjoittelujakson Vantaan tai Vihdin ajoharjoitteluradalta

Ajo-opetuksen perusvaiheessa on ennen ajokoetta suoritettava lakisääteinen liukkaalla ajamisen ajoharjoittelu, jonka voi suorittaa kun ajo-opetus on edennyt yli puolen välin vaadittavista vähimmäismääristä ja kun liukkaalla ajamisen asiat on teoriassa käsitelty.

Opettaja ja oppilas saavat ratasääntöihin ja turvallisuuteen liittyvän opastuksen ryhmätilaisuudessa, jonka jälkeen oma opettaja ohjaa oppilaansa ajoharjoittelua radalla lakisääteisen 50 minuutin ajan.  Harjoitukset tulee tehdä Trafin hyväksymän B-opetussuunnitelman mukaisesti. Radankäyttöopastus -teoriatuntiin ja oppilaan ajoharjoitteluun tulee varata aikaa yhteensä 2 tuntia.

Opetusluvalla opettavan on todistettava henkilöllisyytensä radalla ilmoittautumisen yhteydessä.

HUOM ! Vantaan radalla ei saa ajaa nastarenkailla ennen seuraavaa talvirengaskautta.

Vaihtoehtoisesti voi oppilaan tuoda radalle jonkun autokoulun kautta, jolloin autokoulu varaa rata-ajan. Silloin on mukana ratakouluttajaoikeuden omaava autokoulun liikenneopettaja ja aikaa ajoharjoitteluradalla menee 1 tunti. Autokoulu laskuttaa palveluistaan konsultointi- tai koulutuspalkkion.

RYHMÄTILAISUUKSIA opetusluvalla opettaville järjestetään seuraavasti: 

Vantaan radalla:  keskiviikkoisin klo 16.00.

Vihdin radalla:  keskiviikkoisin klo 16.00.

AIKAVARAUKSET Vantaan ja Vihdin ajoharjoitteluradoille p. 09 8946 1300 arkisin klo 9.00 – 12.00 ja 13.00 – 16.00 (ajanvaraustoimisto on suljettu arkipyhinä).

Ajanvarauksen yhteydessä ilmoitetaan:

  • varataanko aikaa Vantaan vai Vihdin ajoharjoitteluradalle
  • oppilaan nimi
  • opettajan nimi ja puhelinnumero.

Opetusluparatamaksut 01.01.2014 lähtien Vantaan ja Vihdin ajoharjoitteluradoilla

  • opettaja ja 1 oppilas 142,00 €
  • opettaja ja 2 oppilasta 242,00 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%. Pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin.

Radalle mukaan otettavat:

  • opetuskortti (E504) rataleimaa varten
  • todistus saadusta kuljettajaopetuksesta (E100) rataleimaa varten
  • kuitti UAR Finland Oy:n tilille FI73 5720 1020 0669 46 suoritetusta maksusta.

Maksaessanne merkitkää viestikohtaan oppilaan nimi. Radalla on myös debit/creditkortti -maksumahdollisuus, mutta ryhmätilaisuuteen ilmoittautuminen nopeutuu näyttämällä maksukuitin ennakkoon maksetusta maksusta. Radalla ei oteta vastaan käteismaksusuorituksia.

HUOM ! Rata-aika tulee aina varata etukäteen, koska paikkoja on rajattu määrä. Ratavarauksen mahdollinen peruminen tulee tehdä viimeistään 2 päivää ennen varattua rata-aikaa arkipäivänä klo 16.00 mennessä.

Poistakaa opetusautostanne ajoharjoittelun ajaksi kattoteline, suksiboxi yms. Koulutusradoille on koulutuksen tehostamiseksi asennettu ratojen yläpuolisia esteitä, joiden vuoksi radalle tulevissa autoissa ei saa olla kattotelinettä, suksitelinettä, suksiboxia yms. Rata ei myöskään vastaa mahdollisista autoon asennettuihin antenneihin kohdistuvista vahingoista.